Fenelab
Bent u lid? Login

Uit de commissie O&A

Publicatiedatum: 23 mrt, 2017
Uit de commissie O&A

Schaarste op de arbeidsmarkt; snel schakelen is belangrijk!
De economische crisis is absoluut voorbij en ook de arbeidsmarkt trekt aan. In Nederland merken we dit in alle sectoren, dus ook voor laboranten.
De grootste krapte is er op dit moment bij chemisch en fysisch laboranten op MBO- en HBO-niveau, maar ook op het gebied van microbiologie vinden kandidaten steeds sneller een baan. Waar dat een jaar geleden nog anders was, hebben werkzoekenden momenteel vaak meerdere sollicitatieprocedures naast elkaar lopen. Het arbeidsvoorwaardenpakket gaat daarom weer een grotere rol spelen, goede kandidaten hebben meer keuze. Het marktconform salaris zal de komende tijd gaan stijgen. Lees meer>>

HAS Hogeschool, KTBA en N&S starten Dutch School of Quality
Nieuw volwaardig leerhuis voor kwaliteitsmanagers is uniek in Nederland

Probleem van antibioticaresistentie in de Europese Unie blijft spelen. NVWA waarschuwt opnieuw voor aantal afslankproducten. Schippers: Op korte termijn geen wettelijke normen voor minerale oliƫn. Zomaar wat koppen van artikelen over voedselveiligheid die de afgelopen tijd verschenen in de media. Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest, maar het kan nog steeds beter. En daar zijn goed opgeleide kwaliteitsmanagers voor nodig. Daarom hebben HAS Hogeschool, KTBA People in Food en N&S de krachten gebundeld en starten zij met de Dutch School of Quality. Dit is een volwaardig leerhuis voor professionals op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid, uniek in Nederland. Klik hier voor meer informatie.

Associate Degree analytisch chemicus deeltijdstudie
Het Hoger Laboratorium Onderwijs (HLO), van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen( HAN), is voornemens een Deeltijd Associate Degree programma te starten in samenwerking met de partners van het Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO) van Rijn IJssel en ROC de Leijgraaf in Nijmegen. Een associate degree (AD) is een tussenstation voor een Bachelor (Bsc) diploma en dus een tussendiploma tussen MBO en HBO. Dit is met name interessant voor analisten die al werkzaam zijn als MBO-er, en in Deeltijd hun kennis willen vergroten. Lees het uitgebreide informatiepakket voor Fenelab-leden.

Lees ook het laatste nieuws over IJ5Lab

« overzicht