Fenelab
Bent u lid? Login

Nieuwe NVWA-topman

Publicatiedatum: 21 jun, 2017
Nieuwe NVWA-topman

Vanaf 1 juli aanstaande heeft  de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuwe inspecteur-generaal, Rob van Lint.

Van Lints benoeming is tot stand gekomen via de Algemene Bestuursdienst. Die dienst is verantwoordelijk voor het management development bij het rijk, dat zich hierbij als één ‘concern’ opstelt. Topambtenaren  wisselen dankzij de Algemene Bestuursdienst regelmatig van omgeving. Van Lint was sinds 2009 hoofddirecteur Immigratie- en Naturalisatiedienst bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daarvoor was hij plaatsvervangend inspecteur-generaal Inspectie Verkeer en Waterstaat. Eerder bekleedde hij bij het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onder andere de functies van waarnemend directeur Algemene Inspectiedienst, van directeur Plantenziektenkundige Dienst en van directeur Visserij. Hij mag dus diverse keren van ministerie zijn gewisseld, leiding geven aan inspectiediensten is een constante in zijn loopbaan.

Rob van Lint heeft een dubbele kwalificatie. Hij behaalde een doctoraal bedrijfskunde voor de publieke sector aan de Erasmus Universiteit, en een doctoraal biologie in Leiden.

« overzicht