Fenelab
Bent u lid? Login

Workshop TC Asbest wederom een geslaagd evenement!

Publicatiedatum: 07 dec, 2017
Workshop TC Asbest wederom een geslaagd evenement!

Op 20 november jl. in Vianen heeft voor de vierde keer de jaarlijkse workshop van de Technische Commissie Asbest plaatsgevonden. Onder leiding van workshopvoorzitter Frank Vrolijks van RPS Nederland, zijn diverse thema die de asbestlabs nauw aan het hart liggen, de revue gepasseerd. Ruim 40 personen waren aanwezig waaronder veel leden van de TC Asbest, maar ook klanten, asbestsaneerders en de RvA waren aanwezig.

Presentatie door Fenelab erelid Jan Tempelman

Erelid Jan Tempelman beet het spits af door de stand van zaken van de herziening van de norm voor de asbestlabs, de NEN2990, aan de deelnemers voor te leggen.

Presentatie door Richard Bos, SGS Search

 

 

 

 

Vervolgens was het woord aan Richard Bos van SGS. Als voorzitter van de Examencommissie heeft Richard terug- en vooruitgekeken op het examenproject voor de Eindbeoordeling dat vorig jaar heeft plaatsgehad. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang voor een nieuwe examenmodule en is de bestaande geüpdatet.

Presentatie door Kees Le Blansch, Bureau KLB

 

Na de pauze heeft Kees Le Blansch van Bureau KLB toegelicht hoe de regels en normen van de asbestinventarisatie zich ontwikkeld hebben in de achterliggende jaren.

Presentatie van Mustafa Gulsever, Detéct

 

 

 

 

Voorts heeft Mustafa Gulsever van Detéct zijn licht laten schijnen op de nieuwe inspecteur 2.0 van het asbestlaboratorium.

Presentatie door Anja van Weezel, Inspectie SZW

 

 

 

 

 

En tenslotte was het woord aan de Inspectie SZW. Anja van Weezel heeft namens de Inspectie laten zien waar zij tegenaan lopen in de praktijk. Dat leverde enkele pittige en zeker ook constructieve discussies met de zaal op.

Dagvoorzitter Frank Vrolijks, RPS Analyse

 

 

 

Voordat Frank Vrolijks de bijeenkomst eindigde, was er volop discussie en gespreksstof over de stellingen die werden getoond op het scherm. De thema’s die de revue passeerden waren, het asbestcertificatiestelsel, het Asbestdakenverbod, de NEN2990 en inspectie met de hijskraan / werkbak. Uiteraard werd er nog volop nagepraat onder het genot van een hapje en drankje tijdens de borrel.

Via deze link kunt u de presentaties van de middag terugvinden.

 

« overzicht