Fenelab
Bent u lid? Login

KNMP verzorgt workshop voor apothekers in opleiding

Publicatiedatum: 21 mrt, 2018
KNMP verzorgt workshop voor apothekers in opleiding

Productspecialist en apotheker Madeleine Sirks van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) verzorgde op 3 februari in Utrecht tijdens de beroependag van de Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Vereniging een workshop voor apothekers in opleiding.

Fenelab was hiervoor door de studentenvereniging benaderd en het lid KNMP pakte graag de handschoen op. “Ik heb de studenten onder meer geïnformeerd over de verschillende diensten en producten die de KNMP levert om apothekers te ondersteunen”, licht Sirks toe.
Daarnaast sprak zij over de rol van het Laboratorium der Nederlandse Apotheken (LNA) voor apothekers. “Apothekers hebben tegenwoordig geen eigen laboratorium, maar bereiden wel zelf medicijnen. Bij het LNA kunnen ze de kwaliteit van de zelf bereide medicijnen laten controleren, wat bijdraagt aan de veiligheid voor de patiënt.”

Dynamiek in de (bio) farmacie

De KNMP ging om meerdere redenen in op het verzoek van de studentenvereniging. “Het is voor ons een goede manier om de studenten te laten zien waar ze met hun diploma terecht kunnen. De KNMP is wellicht een potentiële toekomstige werkgever.”De beroependag richtte zich deze keer op het thema: ‘Dynamiek in de (bio)farmacie: wat wordt jouw plek in het krachtenveld?’ Het thema verwees naar het krachtenveld waarin alle farmaceutische professionals zich bevinden. Zo oefenen zorgverzekeraars hun kracht uit op de industrie en de industrie weer op de (ziekenhuis) apotheek en groothandel. Een ander voorbeeld is de veranderende rol van de apotheker binnen de gezondheidszorg en hoe dit andere professionals, zoals artsen beïnvloedt. De beroependag werd bijgewoond door ongeveer 350 studenten(bio) farmacie uit Nederland.

« overzicht