Fenelab
Bent u lid? Login

LabRisk: hét enige branche-erkende RI&E instrument voor de laboratorium- en kalibratiesector

Publicatiedatum: 21 mrt, 2018
LabRisk: hét enige branche-erkende RI&E instrument voor de laboratorium- en kalibratiesector

Medio 2017 heeft Fenelab LabRisk geïntroduceerd: hét enige branche-erkende RI&E instrument voor de laboratorium- en kalibratiesector.

LabRisk

De Commissie Arbocatalogus van Fenelab heeft in nauwe samenwerking met KMO Solutions BV te Apeldoorn LabRisk ontwikkeld. LabRisk bevat een complete set vragen op alle voor de sector relevante Arbo-thema’s. Deze vragenset is door diverse deskundigen beoordeeld en voorzien van toelichtingen, relevante helpteksten en uiteraard standaardmaatregelen indien de beantwoording van de vragen door het laboratorium leidt tot knelpunten. Op dit moment is de Commissie Arbocatalogus voortvarend bezig met het actualiseren van de Arbocatalogus. Deze is gekoppeld aan LabRisk. De aanvraag voor de branche-erkenning bevindt zich in het laatste stadium.

Regis’t®

LabRisk maakt gebruik van de RI&E-applicatie van KMO Solutions, Regis’t®. Regis’t® is één van de meest gebruikte internetapplicaties voor het uitvoeren van de RI&E. De werkwijze van Regis’t® is simpel en eenvoudig. Nadat alle relevante vragen voor het laboratorium en specifieke werkprocessen zijn beantwoord, zijn de knelpunten in kaart gebracht. Deze knelpunten worden automatisch verwerkt in een Plan van Aanpak waarbij het laboratorium gebruik kan maken van de standaardmaatregelen die zijn toegevoegd aan LabRisk.

‘Lichte’ toets

Afhankelijk van de bedrijfsomvang dient het laboratorium de RI&E te laten toetsen door een Arbo-deskundige.

  • Heeft de organisatie maximaal 25 medewerkers, dan is het laboratorium vrijgesteld van toetsing, mits de RI&E is uitgevoerd met LabRisk;
  • Heeft de organisatie meer dan 25 medewerkers, dan zal de RI&E extern getoetst moeten worden. Gebruikt het laboratorium LabRisk, dan zal er sprake zijn van een zgn. lichte toets: de gebruikte vragenlijst is immers de branche-erkende en complete lijst.
Kosten

Fenelab-leden kunnen een licentie nemen op LabRisk. Het basistarief hiervoor is € 1.025 per jaar (excl. btw). Afhankelijk van de omvang van de organisatie gelden er specifieke toeslagen.
Niet-leden betalen € 1.535 licentiekosten per jaar.

Training

KMO Solutions beheert LabRisk. Speciaal voor Fenelab-leden is een training ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk met de applicatie te werken. Tevens heeft KMO Solutions gecertificeerde Arbo-deskundigen in dienst die de uitgevoerde RI&E kunnen toetsen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over LabRisk? Kijkt u dan op www.labrisk.eu en zie wat LabRisk u te bieden heeft.

Heeft u nog vragen? Of interesse in een demo?

Neem dan vrijblijvend contact op met KMO Solutions via telefoonnummer 055 – 5383400 of via mail naar klantenservice@kmosolutions.nl.

 

« overzicht