Fenelab
Bent u lid? Login

Interessante projecten en seminars op de WoTS

Publicatiedatum: 13 sep, 2018
Interessante projecten en seminars op de WoTS

Tijdens de vakbeurs World of Technology & Science staan een aantal interessante projecten en seminars op het programma. Bij de X-pedition Kalibratie & Kwaliteit wordt door middel van demonstraties en challenges bij 6 deelnemende stands uw kennis op kalibratiegebied vergroot. In het bijbehorende seminar delen ervaringsdeskundigen en experts hun kennis. Ook het thema Veiligheid op het Lab komt aan bod met een seminar en X-pedition. De KNCV organiseert een seminar over het actuele thema uit (afval)waterland, namelijk de verschuiving van energie grootverbruiker naar energie en grondstoffen terugwinning uit de “gratis” bron afvalwater.

X-pedition Kalibratie & Kwaliteit

De X-pedition Kalibratie & Kwaliteit biedt een interactieve manier om uw kennis te vergroten. Doe de pipetting challenge, wordt geïnformeerd over opleidingen voor test- en kalibratielabs en leer hoe kalibratie en onderhoud bijdragen tot een lagere Total-Cost-Of-Analysis. U krijgt duidelijkheid over de eisen waar pipetten aan moeten voldoen, het vereenvoudigen van de kalibratie van uw procesinstrumenten én inzicht in de mysterieuze wereld van referentie materialen.

Seminar Veiligheid op het Lab

Het bijbehorende seminar vindt plaats op woensdag 3 oktober. Sprekers van VSL, RIVM, SYNLAB, NEN en QLip nemen u mee in de actuele ontwikkelingen rondom accreditatie, kalibratie en normeringen.

Tijdens het seminar Veiligheid op het Lab op dinsdag 2 oktober komen sprekers van DSM, TNO, Inspectie SZW, Iris Advies en ISense it aan het woord over gezond en veilig werken. Zo vertelt Wim Grisnich van DSM over de ontwikkeling van een Veilige Werkwijze voor het werken met gevaarlijke stoffen in het lab.

Weet u hoe u uw werkoplossingen en afvalstromen moet etiketteren? Hoe slaat u lithium-ion batterijen op? En wat is het optimale ontwerp van uw laboratorium? Dit en veel meer informatie en tools komt u tegen tijdens de X-pedition langs zes beursdeelnemers. Wanneer u de X-pedition afrond ontvangt u een passend presentje én een deelnamecertificaat.

Er zijn vele projecten en ideeën om energie en grondstoffen terug te winnen uit (afval)water. Voorbeelden zijn alginaat uit actiefkorrelslib, terugwinning van cellulose, productie van bioplastics en vetzuren. Tijdens het seminar The toilet flush gaan Jules Rombouts en Jure Zlopaša van de TU Delft Environmental Biotechnology-groep in op het terugwinnen van biopolymeren uit afvalstromen. Kees Roest van KWR Watercycle Research Institute spreekt over innovatief toegepast onderzoek en Sigrid Scherrenberg van Evides gaat in op de waarde van afvalwater.

Deelname

Via de bezoekersregistratielink kunt u zich registreren voor een gratis bezoek aan de beurs en/of voor deelname aan deze seminars en projecten. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden voor een ander seminar uit het conferentieprogramma of voor een ander beursproject.

Wij zien u graag op World of Technology & Science van 2 t/m 5 oktober in de Jaarbeurs!

« overzicht