Fenelab
Bent u lid? Login

Nieuwe leden stellen zich voor

Publicatiedatum: 13 sep, 2018
Nieuwe leden stellen zich voor

Na instemming tijdens de Algemene Ledenvergadering in juni 2018 zijn twee organisaties toegetreden als lid van Fenelab. Zij stellen zich kort aan u voor.

Agilent Technologies zal bij de Fenelab leden geen onbekende zijn als leverancier van lab instrumenten en consumables. Agilent kent in Nederland twee vestigingen: Amstelveen (Sales en Service) en Middelburg.

Op lokatie Middelburg is de R&D en Productie van GC en HPLC kolommen en andere relevante consumables, die bij vrijwel alle Fenelab leden bekend zullen zijn.

Ondergetekende is één van de managers van Agilent Technologies Netherlands met als verantwoordelijkheid Quality Assurance & Regulatory Compliance. Ik heb in Middelburg nadrukkelijk geen Sales rol en dat is ook zeker niet de intentie van mijn interesse om geassocieerd lid te worden. Voor mijn tijd bij deze firma (die hiervoor Chrompack/Varian heette) was ik leidinggevende van één van de eerste STER labs (Milieu- ca 1987) in Nederland. Interesse in laboratoria is nooit verdwenen, vandaar dat ik aan deze branchevereniging dacht.

Als geassocieerd lid verwacht ik:

  • de hedendaagse problematiek op het gebied van analyses uit de eerste hand te horen om vervolgens te zien wat Agilent daaraan kan verbeteren. Misschien niet direct maar dan mogelijk op termijn door bv een nieuwe ontwikkeling/ verbetering van een product of service met als gevolg een nog robuuster analyse proces,
  • te zien waar klanten in deze tijd behoefte aan hebben om de klanttevredenheid te verhogen,
  • kennis op te doen van de andere (niet-analytische) factoren waar analyserend Nederland/Europa mee te maken heeft,
  • te kunnen zeggen: laboratoria willen niet ‘alleen dit’ maar juist ‘meer dat’.

Aryan Wassink – Agilent Technologies NL (Middelburg)

Bureau Waardenburg is een onderzoeks-, advies- en ontwerpbureau op het gebied van ecologie, milieu en landschap waar inmiddels ruim 100 medewerkers aan het werk zijn.

Met betrekking tot blauwalgen, fytoplankton- en macrofauna analyses in zoete, brakke en zoute oppervlaktewateren beschikken wij sinds de overname van Koeman en Bijkerk in 2018 over twee hydrobiologische laboratoria die geaccrediteerd zijn conform ISO 17025. NEN-EN-ISO/IEC 17025:2005.

Belangrijke reden en tevens voordeel om lid te worden (cq te blijven, Koeman en Bijkerk was al lid van Fenelab ten tijde van de overname) van Fenelab betreft het op de hoogte blijven van (nieuwe) ontwikkelingen binnen de branche van geaccrediteerde laboratoria, en het onderhouden van contacten met overige hydrobiologische instellingen.

« overzicht