Fenelab
Bent u lid? Login

‘Samen zijn we veel sterker’

Publicatiedatum: 13 sep, 2018
‘Samen zijn we veel sterker’

Dit jaar vindt de Dag van de Chemie niet plaats in september, maar op 6 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap. De VNCI en NEMO, organisator van het Weekend van de Wetenschap, zijn een samenwerking aangegaan die voor beide partijen alleen maar voordelen oplevert. 

Dag van de ChmieKrachten bundelen

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, openen elk jaar in het eerste weekend van oktober organisaties in science, technology, engineering en math hun deuren voor een breed publiek. Tijdens de tweejaarlijkse Dag van de Chemie van de VNCI openden tot nu toe eind september chemiebedrijven en chemie-gerelateerde organisaties (zoals ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen) hun deuren. “Beide evenementen brengen de wereld van wetenschap en technologie dichter bij het grote publiek”, zegt VNCI-directeur Colette Alma. “We doen deels hetzelfde. Van daaruit is het idee ontstaan om in plaats van elkaar op verschillende dagen te beconcurreren, juist de krachten te bundelen en in hetzelfde weekend te gaan zitten.”

Open deur

NEMO-directeur Michiel Buchel ziet een duidelijke overlap tussen de missies van het Weekend van de Wetenschap en de Dag van de Chemie: “Beide evenementen willen met een open-huisformule de belangstelling voor wetenschap en technologie vergroten. Wij motiveren onze onderzoeksinstituten, labs en musea om mensen te laten zien wat daar gebeurt, de VNCI doet hetzelfde met de chemie, met de bedoeling de chemische industrie op een positieve manier aan de samenleving te presenteren en te laten zien wat voor mooie en belangrijke producten er gemaakt worden. Door die overlap is het slim om samen te werken. Samen zijn we veel sterker.”

Bron: VNCI

 

« overzicht