Fenelab
Bent u lid? Login

Lesmodule voor verf gelanceerd door C3 en VVVF

Publicatiedatum: 28 mrt, 2019
Lesmodule voor verf gelanceerd door C3 en VVVF
C3, onderwijsorganisatie voor de chemie, en de VVVF lanceerden op 22 januari de gloednieuwe lesmodule voor verf, bestemd voor het basisonderwijs. De lancering vond plaats op het onderwijsevenement NOT 2019 in Utrecht.

 

Onthulling digibordles

Op de onderwijsbeurs NOT onthulde Jaitske Feenstra, directeur VVVF, met Marijn Meijer, directeur C3, de eerste digibord-les over experimenteren met verf.

Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) heeft de ontwikkeling en productie van de lesmodule verzorgd. Het is een compleet lespakket met de interactieve digibord-les, filmpjes en materialen. C3 heeft al verschillende digibord-lessen ontwikkeld die via c3.nl/ontdekchemie kunnen worden gebruikt. Met de digibord-lessen kunnen leerkrachten gemakkelijk een aantrekkelijke chemieles geven. Ze kunnen op die website ook gratis materialen bestellen die bij de lessen horen.

Lesmodule verf
Lesmodule: Ontdek de chemie van verfDe digibord-les laat zien hoe leerlingen op een gemakkelijke en leuke manier zelf verf kunnen maken met bloem of behangplaksel. De leerlingen testen het eindresultaat met behulp van labkaarten. Leerkrachten kregen op de onderwijsbeurs NOT ook materialen mee en er waren een aantal kant-en-klare lespakketten beschikbaar.
Bekijk de digibord-les op:

http://www.c3.nl/ontdekchemie

« overzicht