Fenelab
Bent u lid? Login

Europese zaken

Publicatiedatum: 28 mrt, 2019
Europese zaken

Zoals u wellicht heeft vernomen, is Fenelab lid geworden van Eurachem. Eurachem is een netwerk in Europa dat als doel heeft kennis en ervaring te vergaren en uit te wisselen op het gebied van chemische instrumenten en onderzoek. Het biedt een podium voor discussie en het appelleert aan technische en beleidsmatige zaken. Uit 34 landen zijn er organisaties lid en het is een levendige club.

Eurachem is niet hetzelfde als EuroLab al weten ze elkaar wel te vinden. EuroLab behartigt de belangen van laboratoria, kalibratieorganisaties en inspectie-instellingen in brede zin en niet alleen gericht op de chemie. We merken dat – ondanks de Brexit – Europese zaken in toenemende mate belangrijk worden en ons dagelijkse praktijk beïnvloeden. Om die reden zouden we het fijn vinden als we ook mensen vanuit Nederland bereid vinden om in EuroLab Commissies deel te nemen. Zo kunnen we zelf borgen dat onze praktijk ook daar hun weg vinden en we invloed houden op het Europese beleid.

Graag zouden we nog mensen vinden voor de Technical Committee QA. Belangrijk en zeker ook dankbaar werk voor de branche! Als u hier vragen over heeft, neem contact op met het secretariaat via info@fenelab.nl

Op de website www.fenelab.nl zullen we ook een speciale plaats creëren om het Europese werk zichtbaar te maken voor onze leden en stakeholders.

 

« overzicht