Fenelab
Bent u lid? Login

NENnovation Awards uitgereikt

Publicatiedatum: 14 okt, 2019
NENnovation Awards uitgereikt

Op 11 oktober werd World Standards Day gevierd door NEN samen met meer dan 400 relaties en klanten, in de Fokker Terminal in Den Haag. Daar zijn ook de NENnovation Awards uitgereikt door Rik van Terwisga, algemeen directeur en Femke Aarts, financieel directeur. De NENnovation Award is opgesplitst in drie categorieën en heeft drie winnaars.

NENnovation Awards

World Standards Day 2019Dit was het derde jaar dat de uitreiking van de NENnovation Awards plaatsvond. De vijfkoppige jury bestond uit: Erasmus Centre for Entrepreneurship, Koninklijke NLingenieurs, Octrooicentrum Nederland, Stichting BlueDot (TU Delft) en NEN. Ook dit jaar heeft de jury weer krachtige projecten gezien die veelbelovend zijn voor de toekomst. Bij de beoordeling is vooral gekeken naar: kracht van innovatie, link met normalisatie, maatschappelijke impact en marktpotentie.

De NENnovation Award is opgesplitst in drie categorieën en heeft drie winnaars:

Winnaar categorie klanten/commissieleden

Direct Current B.V. heeft een systeem ontwikkeld waarbij gelijkspanning, drager is van ons toekomstige energiesysteem. Direct Current B.V. is ervan overtuigd dat gelijkspanning de oplossing is voor onze toekomstige netten. Nederland is wereldwijd koploper van gelijkspanning geworden, dankzij de inzet van Direct Current B.V.

Winnaar categorie startups

Rainbeer is bier gemaakt van regenwater. Rainbeer is in 2016 ontstaan dankzij een project van Amsterdam Rainproof. Hierbij werd de vraag gesteld: hoe kunnen we burgers meer betrekken bij de effecten van klimaatverandering én ze tot actie over laten gaan? Er zijn zes verschillende bieren ontwikkeld met vijf verschillende brouwers.

Winnaar categorie studenten

Team Silverwing Dream Hall TU Delft heeft een nieuwe autonome, zogenaamde elektrische VTOL-drone ontwikkelt die een enkele persoon of 90 kg+ lading, meer dan vijftig kilometer kan vervoeren. De drone past in een parkeerplaats en is in staat tot ongekend uithoudingsvermogen.

« overzicht