Fenelab
Bent u lid? Login

Uit het bestuur maart 2020:

Publicatiedatum: 12 mrt, 2020
Uit het bestuur maart 2020:

Niet alleen heeft COVID-19 aan de deur geklopt, het is inmiddels ook ongevraagd naar binnen gekomen. En wel overal. Wij wensen iedereen die direct door dit virus geraakt is een voorspoedig herstel en heel veel sterkte als iemand getroffen is, die je niets anders dan goeds toewenst!

Maar de aarde draait door en dat leidt ertoe dat we nu een aantal positieve zaken met jullie willen delen. In januari jl. hebben we een mantelovereenkomst gesloten met HBR Brancheverzekeringen. Feitelijk is het een verlenging van een al bestaande overeenkomst, die vorig jaar einde looptijd bereikt had. We hebben dat moment aangegrepen om het verzekeringspakket door te lichten en te actualiseren. Eén van de nieuwe producten is gericht op cyber security. In een tijd waarin ransomware, phishing en zovele andere onverkwikkelijke digitale zaken ons het leven moeilijk maken, is dit een belangrijk verzekeringsproduct voor onze TIC-instellingen. Immers, jullie vormen samen een vitaal onderdeel van de economie! Waar zouden we zijn als er geen metingen, kalibraties en inspecties meer worden gedaan? Een ongestoorde werking van onze organisaties is dus van groot belang voor ieder van u en voor de economie. Wij hebben besloten HBR te vragen een bijdrage voor deze nieuwsbrief te schrijven, waarin HBR u uitlegt, wat het verzekeringsproduct – toegespitst op onze branche – behelst.

Verder vindt u in deze nieuwsbrief een bericht vanuit de commissie Arbozaken. Die zijn actief met de erkenning van een branche RIE (LabRisk) en de actualisatie van de Arbocatalogus. Belangrijk voor uw agenda zijn de aankondigingen van een aantal mooie evenementen later dit jaar, zoals de Inspiratiedag op 7 oktober. Ook staan we stil bij een aantal internationale events, waar we Fenelab bij betrokken zal zijn.

Ondanks soms stormachtig weer, hoge waterstanden en het wennen aan een wereld met een nieuw virus, wensen u op gepaste wijze toch een mooi voorjaar!

« overzicht