Fenelab
Bent u lid? Login

Oproep: testlabs die medische mondkapjes kunnen testen en certificeren conform EN 14683 en EN 149

Publicatiedatum: 27 mrt, 2020
Oproep: testlabs die medische mondkapjes kunnen testen en certificeren conform EN 14683 en EN 149

Fenelab ontving van de directie van de RvA het volgende urgente verzoek:
Vanuit Europese kanalen is er in het kader van de bestrijding van COVID-19 en de preventie daarvan een onmiddellijke oproep om testlabs die medische mondkapjes kunnen testen en certificeren conform EN 14683 en EN 149. Indien er dergelijke laboratoria zijn, zal de RvA alles op alles zetten om deze activiteit – na aanvraag – onder accreditatie te brengen.

Relevant in dit verband is een verwijzing naar het bericht van NEN dat de normen voor beschermingsmiddelen tijdelijk gratis ter inzage worden aangeboden: https://www.nen.nl/NEN-Shop/Nieuws-Medische-hulpmiddelen/Normen-voor-persoonlijke-beschermingsmiddelen-en-medische-hulpmiddelen.htm.

« overzicht