Fenelab
Bent u lid? Login

Laatste nieuws rss feed

Hier vindt u de laatste nieuwsberichten van fenelab.nl!

Centraal examineren door asbestlaboratoria Fenelab wegens succes verlengd 21 Jun, 2017

Fenelab vertegenwoordigt als branchevereniging geaccrediteerde laboratoria in Nederland, waaronder ook de asbestlaboratoria. Deze asbestlaboratoria zijn binnen Fenelab vertegenwoordigd in de Technische Commissie Asbest (TC Asbest). Dez... bekijken »

Ook een laboratorium kan ruimte maken voor een Wajonger 21 Jun, 2017

Fenelab waardeert het als werkgevers een plaats inruimen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wat trouwens een taak is die ze zelf op zich hebben genomen, met de Banenafspraak in het kader van de Participatiewet. Ook labora... bekijken »

EUROLAB General Assembly 3-4 mei 21 Jun, 2017

De EUROLAB General Assembly and Annual Meetings 2017 vonden op 3 en 4 mei plaats in Bologna, Italië bij ALPI ASSOCIAZIONE. Hieronder links naar de daar besproken onderwerpen en genomen beslissingen. Highlights: een overzicht van... bekijken »

Nieuwe NVWA-topman 21 Jun, 2017

Vanaf 1 juli aanstaande heeft  de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuwe inspecteur-generaal, Rob van Lint. Van Lints benoeming is tot stand gekomen via de Algemene Bestuursdienst. Die dienst is verantwoordelijk ... bekijken »

In de schijnwerpers: Kiwa Inspection & Testing 21 Jun, 2017

Sinds 7 maart handelt internationaal milieu- en asbestlaboratorium Fibrecount onder de naam Kiwa Inspection & Testing. In het derde kwartaal van 2017 zal Bioconsult Inspection & Testing hetzelfde gaan doen. De naamswijzigin... bekijken »

Veranderingen bij de Pensioenen van Centraal Beheer 21 Jun, 2017

Wat gaat er gebeuren? Per 1 januari 2018 stopt Centraal Beheer met zijn huidige pensioenregeling. Centraal Beheer gaat over naar een Algemeen Pensioenfonds, een APF. Van hieruit worden alle oude regelingen weer aangeboden, alleen s... bekijken »

Bernd Kroon nieuwe voorzitter Fenelab 21 Jun, 2017

Sinds de Algemene Ledenvergadering op 15 juni heeft Fenelab een nieuwe voorzitter. René Dijkstra heeft de voorzittershamer overgedragen aan Bernd Kroon, directeur van drinkwaterlaboratorium Aqualab Zuid. Dr. Kroon is microbioloog e... bekijken »

Fenelab-leden uit agro-food bepalen hun opstelling inzake NVWA-eisen 21 Jun, 2017

Meer dan vijftig vertegenwoordigers van agro-foodlabs die zijn aangesloten bij Fenelab spraken op 18 mei rechtstreeks met ir. M. Pelk van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.  Dat was nodig, want er bestaat bij de laboratori... bekijken »

Tasty Change Management 20 Jun, 2017

In vele bedrijven is Change Management al jaren een hot item. Veel geld wordt er besteed aan externe trainingen, uitjes om teamwork te verbeteren en feestjes waar - ondanks de paar medewerkers die te diep in het glaasje hebben gekeken ... bekijken »