Fenelab
Bent u lid? Login

Laatste nieuws rss feed

Hier vindt u de laatste nieuwsberichten van fenelab.nl!

Uit het bestuur 21 Jun, 2018

Alles moet steeds veranderen, zodat alles hetzelfde kan blijven - andere woorden om het biologisch kernbegrip homeostase te duiden, ook van toepassing op organisaties. Soms werkt dit principe niet, zoals bij het heengaan van een men... bekijken »

Ruud Zantman neemt afscheid 20 Jun, 2018

Ruud Zantman, vicevoorzitter Fenelab en algemeen-directeur Synlab, heeft tijdens de algemene ledenvergadering op 14 juni in Edam na acht jaar zijn functie overgedragen aan Pieter Vos (algemeen-directeur Nutrilab Giessen). ”Ik ben bli... bekijken »

Visie op asbestcertificatie 20 Jun, 2018

Momenteel wordt in politiek Den Haag nagedacht over het asbestcertificatiestelsel. De asbestlaboratoria aangesloten bij Fenelab, hebben hier direct mee te maken. Samen met de asbestinventariseerders (VOAM-VKBA), de verwijderaars (VVTB ... bekijken »

BlockChain, een status update 20 Jun, 2018

De afgelopen maanden verschijnen er meer en meer artikelen, in gerenommeerde kranten als het Financieel Dagblad of op de nieuwssite van Reuters met als rode draad dat de realiteit rond BlockChain de hype aan het inhalen is. Een vaak in... bekijken »

In memoriam – dr. Cor de Ruiter 20 Jun, 2018

Op 14 mei 2018 overleed geheel onverwacht dr. Cor de Ruiter. Cor de Ruiter (17 juni 1957) studeerde farmacochemie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1989 promoveerde hij bij prof.dr. Roland Frei en prof.dr. Udo Brinkman op h... bekijken »

Bernard Wientjes nieuwe voorzitter VNCI 20 Jun, 2018

De leden van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) hebben op 12 juni jongstleden Bernard Wientjes benoemd tot hun nieuwe voorzitter. De oud-ondernemer en voormalig voorzitter van VNO-NCW gaat per direct aan de sl... bekijken »

Nieuw laboratorium voor bodemonderzoek 20 Jun, 2018

Op het terrein van Aeres Hogeschool Dronten is 6 juni het Aeres Eijkelkamp Soil Research Lab geopend. Het brede aanbod aan apparatuur is volgens de betrokken partijen uniek in Nederland. Hierdoor biedt het de studenten een een geweldig... bekijken »

Algemene Verordening Gegevensbescherming 20 Jun, 2018

Sinds 25 mei 2018 is de manier waarop bedrijven persoonsgegevens verwerken veranderd door de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De AVG is ontwikkeld om rechten inzake gegevensbescherming voor personen te waarborg... bekijken »

Nieuw laboratorium duurder dan gepland 20 Jun, 2018

BAM Bouw en Techniek is in april 2018 in Veendam gestart met de bouw van het nieuwe laboratorium van waterschap Hunze en Aa’s. Door duurdere bouwmaterialen en duurzaamheidsmaatregelen vallen de de kosten hoger uit dan begroot: geen 2... bekijken »