Fenelab
Bent u lid? Login

Laatste nieuws rss feed

Hier vindt u de laatste nieuwsberichten van fenelab.nl!

ISO-werkgroep herziening High Level Structure 28 Mar, 2019

NEN voert de komende twee jaar het secretariaat van de ISO-werkgroep die een herziening van de High Level Structure (HLS) voorbereidt. Wat betekent deze herziening voor Fenelab-leden? Dick Hortensius, consultant normontwikkeling bij NE... bekijken »

Raad van State: schorsen van accreditatie is geen handhaving 28 Mar, 2019

Het schorsen van de accreditatie van een asbestinspectie-instelling is geen handhaving in zin van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dat is de essentie van een belangrijke uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van... bekijken »

NEN-ISO 21676 voorziet in grote behoefte 28 Mar, 2019

NEN publiceerde eind 2018 de eerste internationale ISO-norm voor het meten van medicijnen, -resten en -afbraakproducten in drink-, oppervlakte- en gezuiverd afvalwater. Deze norm is van groot belang voor milieu, mens en dier, stelt Mar... bekijken »

Drugstest automobilist bij niet-geaccrediteerd lab onwettig 28 Mar, 2019

De rechtbank heeft een 23-jarige man uit Groningen in februari 2019 vrijgesproken van het rijden onder invloed van cannabis omdat het geleverde bewijs onwettig is. Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de Groninger politierechte... bekijken »

Uit het bestuur 28 Mar, 2019

Zoals u elders kunt lezen in deze Nieuwsbrief is het secretariaat van onze mooie vereniging verhuisd van Den Haag naar Meteren. Dat is een hele stap geweest zult u begrijpen. Jarenlang zijn we uitstekend bediend door Mariandl, Margaret... bekijken »

LabDag 2019 28 Mar, 2019

Op 4 juni vindt de jaarlijkse Labdag plaats. Locatie is dit keer WLN – het Waterlaboratorium voor waterkwaliteit onderzoek en behandeling - in Glimmen in de mooie provincie Groningen. Zie voor een impressie van het bedrijf: https://w... bekijken »

Fenelab is verhuisd 28 Mar, 2019

Zoals al aangekondigd tijdens de ALV bij ACMAA in Deurningen in november, is het secretariaat van Fenelab verhuisd. Het Fenelab-secretariaat wordt per januari 2019 gevoerd door MiSa Advies. Wij zijn geen onbekende voor de Fenelab-leden... bekijken »

Lesmodule voor verf gelanceerd door C3 en VVVF 28 Mar, 2019

C3, onderwijsorganisatie voor de chemie, en de VVVF lanceerden op 22 januari de gloednieuwe lesmodule voor verf, bestemd voor het basisonderwijs. De lancering vond plaats op het onderwijsevenement NOT 2019 in Utrecht.   Op... bekijken »

Europese zaken 28 Mar, 2019

Zoals u wellicht heeft vernomen, is Fenelab lid geworden van Eurachem. Eurachem is een netwerk in Europa dat als doel heeft kennis en ervaring te vergaren en uit te wisselen op het gebied van chemische instrumenten en onderzoek. Het bi... bekijken »